22 Ιουνίου 2013

η φάβα [fava beach in Vourvourou, Chalkidiki]

Follow me on Facebook • Google+ • Bloglovin'

Αυτή η μικρή παραλία, που λέγεται Φάβα, βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, μετά την περιοχή της Βουρβουρούς (περίπου 3 χλμ. νοτιοανατολικά) και την παραλία Καρύδι





Κάποιοι την αποκαλούν και "παραλία των καθηγητών, γιατί βρίσκεται μέσα στο σύμπλεγμα των κατοικιών των καθηγητών του Α.Π.Θ.



Για να την βρεις, μην διστάσεις να ρωτήσεις μια και δυο φορές ντόπιους και περαστικούς. Οι πινακίδες είναι ανύπαρκτες και τα δρομάκια μέσα στον οικισμό των καθηγητών δαιδαλώδη. Θα καταλάβεις ότι είσαι κοντά, όταν αριστερά σου, στην μικρή πλαγιά, δεις το μικρό πετρόχτιστο ξωκκλήσι του Αγίου Θεωνά. Μετά, ακολουθείς πεζός ένα νότιο στενό δρομάκι και σ' ένα λεπτό έχεις φτάσει.



Ψιλή άμμος, βότσαλα, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, βράχια κι ένα πυκνό καταπράσινο πευκοδάσος να την περιτριγυρίζει. Με τόσα προσόντα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ανταγωνίστρια της, παραλία Καρύδι. Άσε που κάποιοι την προτιμούν, γιατί είναι λιγότερο γνωστή και γι' αυτό έχει λιγότερο κόσμο. 



Αν αποφασίσεις να την επισκεφτείς, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα: ομπρέλα, πετσέτα, νερό, αντηλιακό, γιατί όπως βλέπεις δεν είναι οργανωμένη και τα κοντινότερα μαγαζιά, super market, ταβέρνες βρίσκονται περίπου 2 χλμ. μακριά. Αλλά τι να την κάνεις την οργάνωση, όταν το τοπίο σε ανταμείβει με την άγρια ομορφιά του και η θάλασσα με τα κρυστάλλινα νερά της;


Καλό Σαββατοκύριακο J !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου